Běžky



Běžecké lyžařské tratě vás provedou krásami malebné přírody, odhalí vám nečekané výhledy do krajiny a poznáte některá jinak nedostupná přírodní zákoutí. Nástupní místa běžeckých tras jsou snadno dostupná ze zimních středisek, skiareálu Relax & sport resort Dolní Morava, skiareál Šanov nebo skiareál Mladkov-Petrovičky. Dále z Červenovodského sedla nebo z nově otevřené Kramářovy chaty na Suchém vrchu. 

Na běžeckých lyžařských trasách navštívíte vrcholové partie Králického Sněžníku, dostanete se k nové rozhledně na vrchu Klepý nebo k chatě Na Schronisku na polské straně Králického Sněžníku. V lyžařské běžecké oblasti Buková hora – Suchý vrch vás tratě zavedou k pevnosti Bouda, rozhledně Suchý vrch a využít můžete zázemí infocentra na Červenovodském sedle s převlékárnami, šatnami a drobným občerstvením. Na trasách lyžařské oblasti Jeřáb poznáte lesní kapli sv. Trojice, ukrytou v lese při cestě na Severomoravskou chatu. Zástavku na trase si můžete zpříjemnit návštěvou poutního areálu na Hoře Matky Boží s občerstvením v Poutním domě.

Staroměstsko nabízí stejné podmínky pro běžecké lyžování. Všechna lyžařská střediska v jeho okolí se o úpravu běžeckých tratí pravidelně starají. Informace o jejich aktuálních stavech naleznete na stránkách lyžařských center.



Běžecký lyžařský areál Buková hora – Suchý vrch

Lyžařská běžecká oblast se nachází v nejjižnější části turistické oblasti mezi Červenou Vodou a Čenkovicemi. Trasy jsou upravovány v okolí Suchého vrchu a Bukové hory, k obcím České Petrovice na západě a Štíty na východě území. Je zde strojově upravováno přes 35 km lyžařských běžeckých tras. V případě dobrých sněhových podmínek je možno využít dalších 30 km neznačených upravených tras.


Běžecký lyžařský areál Jeřáb

Oblast Jeřáb se nachází mezi města Králíky a Červená Voda a rozkládá se kolem vrchu Jeřáb (1003 m n.m.). Je zde strojově upravováno zhruba 26 km značených běžeckých lyžařských tras.




Běžecký lyžařský areál Králický Sněžník

V okolí nejvyššího vrcholu turistické oblasti jsou strojově upravovány běžecké trasy, a to v údolí řeky Moravy v blízkosti ski areálu Resortu Dolní Morava a na úbočí vrchu Klepý pod Malým Sněžníkem. Na východním zalesněném úbočí vrcholů Klepý a Malého Sněžníku (z pohledu přijíždějícího v levé části obce) najdete krásné upravované stopy. Jejich vrstevnicový průběh je ideální pro začátečníky a trénující sportovce. Pro dobyvatele vrcholů je možno doputovat po červené turistické značce až na Králický Sněžník (vlastní vrcholovou část především při cestě zpět nedoporučujeme zdolávat na lyžích z důvodů nebezpečí úrazu – skalnatý podklad, zledovatělý sníh). 


Trasy na mapy.cz






Králický Sněžník, z.ú. Velké náměstí 5, 561 69 Králíky

E-mail: info@kralickysneznik.net
www.kralickysneznik.net

3k platforma




Vytvořila společnost