Sport



Zavítejte do turistické oblasti Králický Sněžník, pod třetí nejvyšší vrchol České republiky, do zimního ráje. Máte zde možnost každý den v týdnu lyžovat na jiné sjezdovce v rozsahu dvaceti kilometrů. Čekají na vás vleky od těch dětských, rodinných až po nejprudší sjezdovku u nás. Na své si zde přijdou i běžkaři. Milovníci bílé stopy poznají oblast na téměř 100 kilometrech upravovaných běžeckých lyžařských stopách.
Zpestřete si svůj pobyt dalšími aktivitami. Můžete si třeba zabruslit, zajít na masáž, zaplavat si nebo navštívit některé z muzeí.
Pro milovníky cyklistiky nabízí turistická oblast Králického Sněžníku hustou síť značených cyklotras.



Turistika

Turistická oblast Králický Sněžník je protkána množstvím tras pro pěší turisty, cyklisty, na své si přijdou i jezdci na koni a za příznivých podmínek i vodáci. Turistické trasy jsou jak pro náročné tak i pro rodiny s dětmi. Klid, čistý vzduch, krásné výhledy a malebnou krajinu s řadou jedinečných památek – právě to vám mohou nabídnout značené trasy pro pěší v kraji pod Králickým Sněžníkem.


Cyklistika

Co je důležité pro ideální vyjížďku na kole? Kromě dobrého kola, počasí a správné party, jsou to určitě zajímavé cyklotrasy a potěší také nabídka služeb pro cyklisty a pravidelné cyklobusy. Pokud hledáte zajímavý cykloturistický tip, přijeďte objevit kraj pod Králickým Sněžníkem.




Lyžování

Turistická oblast Králický Sněžník je skutečné sněžné království. Pokud máte rádi sjezdové lyžování nebo snowboarding, můžete se těšit na dobře vybavená lyžařská střediska, snowparky, dětské skiparky, sjezdovky s homologací mezinárodní lyžařské federace i na krásnou přírodu. Nejenom sjezdové lyžování, ale šanci vyřádit se zde dostanou také příznivci snowboardu, snowboardcrossu a freestyle. Pro ně je připravena kilometrová speciální trať s překážkami, na které se konají také závodní klání.


Běžky

Horská oblast Králického Sněžníku nabízí v zimě svým návštěvníkům možnost běžeckého lyžování.
Hlavními lyžařskými běžeckými středisky jsou areály Buková hora – Suchý vrch, Jeřáb a Králický Sněžník. V celé oblasti se strojově upravuje zhruba 60 km značených tratí pro klasiku i bruslení. Za příznivých klimatických podmínek je možné využít dalších zhruba 30 km neznačených tras.




Sportovní areály

Oblast Kralického Sněžníku nabízí kromě turistiky, cykloturistiky, památek a poznávání zdejší přírody, také možnost sportovního vyžití jako je volejbal, tenis, ping-pong, mini-golf či in-line bruslení nebo v zimě kluziště. Sportovní areály jsou moderně vybaveny a návštěvníkům tak zajistí příjemné zázemí. 


Sport v okolí Králického Sněžníku






Králický Sněžník, z.ú. Velké náměstí 5, 561 69 Králíky

E-mail: info@kralickysneznik.net
www.kralickysneznik.net

3k platforma




Vytvořila společnost