Lyžování



Lyžařské areály v oblasti nabízejí jak délkou, tak členitostí tratí výjimečnou možnost předvést, co v milovnících bílého sportu vlastně je. Zažijete zde radost z precizně provedeného carvigového oblouku nebo odvážného terénního skoku. Areály jsou přizpůsobeny i těm nejmenším lyžařům, kteří zkouší své první krůčky na lyžích. 



Horský resort Dolní Morava

Horský resort nabízí 8 sjezdovek všech stupňů obtížnosti, od modrých až po černou, která patří k nejstrmějším sjezdovkám v ČR. Celková délka sjezdovek je 10,4 km. Pět 3-kilometrových sjezdů na jeden zátah. Součástí resortu je lyžařská škola a dětský skipark Amálka se slalomovými prvky, kde jsou pojízdné koberce a 1 dětský vlek poma. Pro nejmenší děti, které zkouší své první krůčky na lyžích je volně přístupný prostor v baby ski parku. V resortu najdeme Snow Trails U Slona, které nabízí zábavnou, crossovou i trať s překážkami a skoky pro zkušené jezdce i pro začátečníky a rodiny s dětmi.


Horský resort Buková hora

Moderní a stále se rozvíjející horský areál, který nabízí 2 nejdelší sjezdové tratě Orlických hor a nabízí tak celkem 6 sjezdovek. Areál vznikl spojením dvou lyžařských středisek. Celková délka sjezdovek na společný skipas činí více jak 8000m a nechybí zde ani hravá zóna Funline s mnoha desítkami překážek. Součástí resortu je Kidpark o délce 150m s dětskou pomou a se slalomovými prvky. 




Horský areál Kraličák

Areál vytvořený spojením dvou lyžařských středisek - Stříbrnice a Hynčice pod Sušinou, který lyžařům a snowboardistům nabídne 11 kilometrů sjezdovek bez přejezdů. Sjezdovky jsou všech výkonnostních úrovní - od černé, přes několik červených až po mírnější modré sjezdovky. Pro děti je k dispozici dětský Fun park, který je osazen pojezdovými koberci a vlekem. V obou střediscích najdeme lyžařskou školu. 


Ski Kunčice

Moderní skiareál nabízí 8 sjezdových tratí v celkové délce 4,5 km, dlouhé od 600 do 1000 mětrů.  Široké, nepřeplněné, modře a červeně značené tratě, které vyhoví začátečníkům i pokročilým lyžařům, kteří upřednostňují klid před ruchem velkokapacitních skiareálů. Pro nejmenší začínající lyžaře je zde připravený dětský areál se spoustou hraček a zvířátek. Kunčická lyžařská škola disponuje vlastním lanovým vlekem.




Ski areál Šanov

Ski areál nabízí sjezdovku s délkou 500 metrů. Vrchní část sjezdovky je prudší, naopak spodní část sjezdovky je pozvolná a pomalejší. V případě nutnosti technicky zasněžována, a po celé délce je sjezdovka osvětlena. Pro méně zkušené lyžaře je zde možnost nabídky lyžařské školy. 
Nechybí zde ani dětský provazový vlek s délkou 50 metrů. 


Ski areál Větrný vrch

Lyžařský areál nacházející se v nadmořské výšce 670–810 m n. m. je ideálním místem pro příležitostné lyžaře a snowboardisty, rodiny s dětmi, lyžařské kurzy, ale také pokročilé sportovce. V areálu jsou dostupné dva vleky a tři modré sjezdovky, každá s délkou 800 až 900 m. Pro adrenalinové nadšence disponuje areál snowparkem a místní specialitou je crossová trať s délkou až 1 100 m. Areál Větrný vrch svým hostům nabízí také večerní lyžování – ve středu, pátek a sobotu. Samozřejmostí je lyžařská škola a půjčovna. Od sezóny 2019/2020 funguje na Dolní Moravě také skibus.




SKI Areál Paprsek

Ski areál nabízí sjezdovky s délkou 1000 - 1300m. Najdeme zde jeden z největších snowparků v České republice. V areálu je k dispozici lyžařský servis a prodej drobného lyžařského vybavení, lyžařská škola i školička. Sjezdovky jsou pravidelně rolbou udržované a technicky zasněžované. V chatě Paprsek na Vás čeká příjemné posezení a výborná kuchyně. Občerstvit se lze také v chatě Vindoška, která se nachází u nástupní stanice lanovky. 


Lyžování v okolí Králického Sněžníku






Králický Sněžník, z.ú. Velké náměstí 5, 561 69 Králíky

E-mail: info@kralickysneznik.net
www.kralickysneznik.net

3k platforma




Vytvořila společnost